Doç.Dr.Uğur Doğan

Dr.Doğan Lisans eğitimini 1998-2002 yılları arasında Karadeniz Teknik Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık programında tamamlamıştır. Yüksek lisans eğitimini Muğla Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık programında 2006-2009 yılları arasında “Lise Öğrencilerinin Duygusal Zekâ Düzeyleri İle Problem Çözme Becerilerinin Bazı Değişkenlere Göre İncelenmesi” isimli tezi ile tamamlayarak aynı yıl Sakarya Üniversitesi Eğitimde Psikolojik Hizmetler programında doktora eğitmine başlamış ve 2013 yılında “Ergenlerde Performans Kaygısını Yordayan Değişkenlerin Modellenmesi ve Buna Yönelik Psikoeğitim Programının İşlevselliği” isimli tezi ile başarı ile tamamlamıştır. 2002-2014 yılları arasında Milli Eğitim Bakanlığına bağlı her seviyedeki okullarda Okul Psikolojik Danışmanlığı/Rehber Öğretmenlik yapmıştır. 2014 yılında beri Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Eğitim Fakültesi, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık programında öğretim üyeliği yapmaktadır.

Çalışma alanları teknolojinin her alanındaki problemli kullanımı ve kişilik özellikleri arasındaki ilişki, Bilişsel Davranış Terapiler ve Kabul-Kararlılık Terapisinin öğrenci ruh salığı üzerine etkisi, öğrenci-okul ilişkisi ve öğrenci yaşam doyumu üzerine odaklanmaktadır. Prof.Dr.Hakan Türkçapar’dan Bilişsel Davranışçı Terapi süpervizyonu almakta olan Dr.Doğan, The Academy of Cognitive & Behavioral Therapies tarafından sertfiye Bilişsel Davranışçı Terapisttir (detaylı bilgi için tıklayınız). Bilişsel Davranış Terapi ve Kabul-Kararlılık Terapisi yaklaşımı ile aktif olarak hem bireysel hem de grupla psikolojik danışma uygulaması yapmaktadır.