Prof.Dr.Hakan Türkçapar

1990 yılında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesini bitirdi. 1995 yılında Psikiyatri uzmanı oldu. 1997’de Pensilvanya Üniversitesine bağlı Beck Institute for Cognitive Therapy and Research’de Bilişsel psikoterapi eğitimi aldı. 1999 yılında New York Ellis Institute’de Rational Emotive Behaviour Therapy eğitimini tamamladı. 2000 yılında Psikiyatri Doçenti oldu. 2002 yılında Ankara Üniversitesinde Sosyal Antropoloji alanında bilim uzmanı, 2009 yılında da doktorasını tamamlayarak Sosyal Antropoloji doktoru ünvanını aldı. 2003 yılında Academy of Cognitive Therapy (ACT) tarafından Bilișsel Terapist olarak sertifiye edildi. Aynı yıl Akademinin Fellow üyesi olan Dr. Türkçapar,2005 yılından itibaren ACT’nin Uluslar arası akreditasyon komitesinde yeralmaktadır. 2012 yılında da ACT tarafından supervizor olarak sertifiye edilen Dr. Türkçapar’ın, erken dönemde yazılmıș “Freud” ve “Antipsikiyatri” adlarında iki kitabının yanısıra, “Bilișsel Terapi Temel İlkeler ve Uygulama”, “Klinik Uygulamada Bilișsel Terapi: Depresyon” ve "Fark Et Düşün Hisset Yaşan, Kendi kendine Psikoterapi Rehberi" bașlıklı üç kitabı ve sayısı yüzü așan bilimsel makalesi yayınlanmıștır. Dr. Türkçapar, halen Kalyoncu üniversitesi Psikoloji Bölümü başkanlığı ve Bilișsel Davranıșçı Psikoterapiler Derneği bașkanlıklarını yürütmektedir.